Ако виждате етикета „Режим на ниска консумация“ под името на приятеля си, на телефона му е включен режим на ниска консумация (режим за пестене на енергия при Android).
Защо е включен?
Приятелят Ви може да го е включил сам или телефонът му да го е включил автоматично, когато батерията е станала слаба. Тази етикета се показва както на iPhone, така и на Android.
Как влияе това на споделянето на местоположението?
Режимът на ниска консумация ограничава приложенията, работещи във фонов режим, така че местоположението на приятеля Ви може да не се актуализира, докато той не отвори iSharing. Може да видите остаряло местоположение, а в историята на местоположенията може да има пропуски.
Как да го изключите
- iPhone – Отидете в Настройки > Батерия и изключете „Режим на ниска консумация“.
- Android – Отидете в Настройки > Батерия и изключете режима за пестене на енергия. Имената на менютата могат да се различават в зависимост от устройството.
Android: Проверете и оптимизацията на батерията
Ако се показва етикетата „Спрете оптимизацията на батерията“, оптимизацията на батерията ограничава iSharing във фонов режим. Отидете в Настройки > Приложения > iSharing > Батерия и изберете „Неограничено“ (или „Да не се оптимизира“).
→ [Android] Как да изключите iSharing от оптимизацията на батерията
За други етикети за състояние вижте Защо местоположението на приятеля ми не се актуализира? Обяснение на етикетите за състояние.