S aktualizací iOS 13 upravily funkce ochrany soukromí od společnosti Apple způsob, jakým mohou aplikace přistupovat k informacím o poloze uživatelů. Tyto funkce nyní uživatelům sdělují, jaké součásti aplikace používá, a dávají jim možnost je povolit, nebo zakázat. Jednou z výhod, které iOS 13 uživatelům přináší, je transparentnost využívání polohy. Váš iPhone bude pravidelně vytvářet přehledy o činnosti aplikací, abyste viděli, které aplikace se pokoušejí získat přístup k vaší poloze. Tato funkce transparentnosti polohy uživatelům ukazuje, jak často aplikace v zařízení běží na pozadí. Při žádosti o přístup k údajům o poloze zobrazuje iOS 13 podrobnou mapu toho, kde aplikace uživatele sledovala. Níže je příklad dotazu, který iOS 13 opakovaně zobrazuje:
Upozorňujeme, že uživatelé by měli vždy zvolit „Vždy povolit“.
Pokud jste omylem zvolili jinou možnost, můžete oprávnění změnit zde:
- Nastavení > Soukromí a zabezpečení > Polohové služby > iSharing > „Vždy“