Med opdateringen til iOS 13 har Apples privatlivsfunktioner ændret den måde, apps kan få adgang til brugernes placeringsoplysninger på. Funktionerne fortæller nu brugerne, hvilke komponenter appen bruger, og giver dem mulighed for at tillade eller afvise dem. En af fordelene ved iOS 13 er gennemsigtighed i brugen af placering. Din iPhone begynder løbende at lave rapporter om apps' overvågning, så du kan se, hvilke apps der forsøger at få adgang til din placering. Denne gennemsigtighedsfunktion viser brugerne, hvor ofte apps kører i baggrunden på enheden. Når iOS 13 beder om adgang til placeringsdata, vises et detaljeret kort, der viser, hvor appen har registreret brugerens placering. Nedenfor ses et eksempel på den besked, iOS 13 viser:
Bemærk, at brugerne altid skal vælge “Tillad altid”.
Hvis du ved en fejl har valgt den anden mulighed, kan du ændre tilladelsen under:
- Indstillinger > Anonymitet og sikkerhed > Lokalitetstjenester > iSharing > "Altid"