Met de update naar iOS 13 hebben de privacyfuncties van Apple de manier veranderd waarop apps toegang krijgen tot de locatiegegevens van gebruikers. Deze functies laten gebruikers nu zien welke onderdelen de app gebruikt en geven hun de keuze om dit toe te staan of te weigeren. Een van de voordelen die iOS 13 gebruikers biedt, is transparantie over het gebruik van locatiegegevens. Je iPhone maakt regelmatig rapporten over welke apps je locatie volgen, zodat je kunt zien welke apps toegang tot je locatie proberen te krijgen. Met deze transparantiefunctie weten gebruikers hoe vaak apps op de achtergrond van hun apparaat actief zijn. Wanneer om toegang tot locatiegegevens wordt gevraagd, toont iOS 13 een gedetailleerde kaart waarop te zien is waar de app de gebruiker heeft gevolgd. Hieronder zie je een voorbeeld van de melding die iOS 13 regelmatig toont:
Let op: kies altijd “Altijd toestaan.”
Heb je per ongeluk de andere optie gekozen? Dan kun je de toestemming hier wijzigen:
- Instellingen > Privacy en beveiliging > Locatievoorzieningen > iSharing > "Altijd"