Med iOS 13-oppdateringen endret Apples personvernfunksjoner måten apper kan få tilgang til brukernes posisjonsinformasjon på. Funksjonene forteller nå brukerne hvilke komponenter appen bruker, og lar dem velge om de vil tillate det eller ikke. En av fordelene med iOS 13 er åpenhet om bruk av posisjon. iPhonen din lager med jevne mellomrom rapporter om hvordan apper bruker posisjonen, slik at du kan se hvilke apper som prøver å få tilgang til posisjonen din. Denne åpenhetsfunksjonen viser brukerne hvor ofte apper kjører i bakgrunnen på enheten. Når en app ber om tilgang til posisjonsdata, viser iOS 13 et detaljert kart over hvor appen har registrert brukerens posisjon. Nedenfor ser du et eksempel på meldingen iOS 13 viser:
Merk at du alltid bør velge «Tillat alltid».
Hvis du har valgt et annet alternativ ved en feil, kan du endre tillatelsen her:
- Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Stedstjenester > iSharing > «Alltid»