Med uppdateringen till iOS 13 har Apples integritetsfunktioner ändrat hur appar kan komma åt användarnas platsinformation. Funktionerna visar nu användarna vilka komponenter appen använder och ger dem möjlighet att tillåta eller neka. En av fördelarna med iOS 13 är öppenheten kring hur platsen används. Din iPhone börjar regelbundet skapa rapporter om hur appar övervakar platsen, så att du kan se vilka appar som försöker komma åt din plats. Den här funktionen visar användarna hur ofta appar körs i bakgrunden på enheten. När iOS 13 ber om åtkomst till platsdata visas en detaljerad karta över var appen har spårat användaren. Nedan ser du ett exempel på vad iOS 13 regelbundet visar:
Observera att du alltid ska välja ”Tillåt alltid”.
Om du råkade välja ett annat alternativ kan du ändra behörigheten under:
- Inställningar > Integritet och säkerhet > Platstjänster > iSharing > "Alltid"